Άνιση Μεταχείριση

Ο υφυπουργός της Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος έγραψε και καταδίκασε στο προσωπικό του ιστολόγιο την πρακτική της άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων που πληροφορούνται νωρίτερα τους βαθμούς τους. Δείτε το κείμενο το οποίο ασφαλώς και προσυπογράφουμε, όμως ήδη πολλοί υποψήφιοι «μέσω γνωστών και πολιτικών» έχουν μάθει τους βαθμούς τους καθώς το δημόσιο σύστημα δεν πειθαρχεί σε πολιτικές προτροπές.

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων. Είναι φυσικό οι ενδιαφερόμενοι, μαθητές και γονείς, να θέλουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα όσο το δυνατόν συντομότερα. Η επιθυμία αυτή μεταφράζεται από πολλούς σε προσπάθεια να μάθουν τα αποτελέσματα «μέσω κάποιου γνωστού που ξέρει» έστω και μερικές μέρες πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η πρακτική αυτή αποτελεί μια ακόμα έκφανση –από τις πολλές που υπάρχουν στην χώρα μας- άνισης μεταχείρισης των πολιτών. Εκείνων που έχουν πρόσβαση σε κάποιας μορφής εξουσία και εκείνων που δεν έχουν.

Με σύμφωνη γνώμη όλης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου έχω δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να μην αποκαλύπτει την βαθμολογία οποιουδήποτε υποψήφιου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η ίδια εντολή έχει δοθεί στους υπευθύνους των βαθμολογικών κέντρων.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μην επικοινωνούν με τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας ή με τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων, τόσο για λόγους ίσης μεταχείρισης των πολιτών, όσο και για να μην προκαλούνται άσκοπες καθυστερήσεις στην ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο έργο των υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *