Το Τέλος της Μαύρης Παιδείας

Η συγκυρία της τεράστιας ύφεσης και της κρίσης των αξιών που βιώνουμε αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε με όρους κοινωνικής αποδοχής και συναίνεσης τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας με την εκπαιδευτική παραοικονομία του 71,4%. Προφανώς το βήμα αυτό δεν χαρίζεται σε κανέναν για λόγους αρχής και αξιοπρέπειας. Υπακοή στην νομιμότητα σε κάθε επίπεδο. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε για τα μαύρα ιδιαίτερα των άλλων και να μην κόβουμε αποδείξεις εμείς. Δεν μπορούμε να μην τηρούμε τις συμβατικές και συμπεφωνημένες μας υποχρεώσεις με τους συνεργαζόμενους καθηγητές και να επιζητούμε εργασιακή ειρήνη. Δεν μπορούν τα συνδικάτα των εργαζομένων να καταλαμβάνουν εκπαιδευτήρια, να δυσφημούν φροντιστήρια, να στοχοποιούν συναδέλφους Φροντιστές, να εμποδίζουν την εκπαιδευτική λειτουργία. Δεν μπορούν τα συνδικάτα των εργαζομένων να σιωπούν για τα μαύρα ιδιαίτερα των μελών τους και να αρνούνται την καθαρή και τίμια πρόταση των μητρώων και των συμβάσεων έργου για όσους έχουν έσοδα και από φροντιστήρια και από ιδιαίτερα μαθήματα.

Ας πορευθούμε όλοι την οδό της νομιμότητας και ας επιλύουμε τις διαφορές μας με θεσμικό τρόπο και πάγιες διαδικασίες. Η οδός της έντασης και της σύγκρουσης την οποία μερικοί ακραίοι επιθυμούν δεν έχει θέση στον φροντιστηριακό χώρο, στον οποίο το μοναδικό διαβατήριο εργασίας και συνεργασίας είναι η καθημερινή σκληρή αξιολόγηση όλων μας. Πρωτίστως όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία μάς αξιολογεί και απαιτεί από όλους απτές αποδείξεις νομιμότητας, ποιότητας και ευαισθησίας. Κανένας δεν είναι εξ ορισμού στο απυρόβλητο.

Με αυτά τα δεδομένα η συντεταγμένη μας έκφραση σε κάθε επίπεδο πρέπει να δώσει άμεσα τη μάχη ενάντια στη μαύρη οικονομία με επιθετικό τρόπο υπενθυμίζοντας σε όλους την κοινωνική υποχρέωση της νομιμότητας μαζί με τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του λαϊκού φροντιστηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *