Της Διοίκησης το Κάγκελο

Όταν ο συμμαχικός στόλος αγκυροβολούσε τις εποχές της υποτέλειας στον φαληρικό όρμο οι ιερόδουλες συνωστίζονταν σε μια μεγάλη μεταλλική εξέδρα που υπήρχε στην παραλία του Νέου Φαλήρου αναμένοντας τους επίδοξους πελάτες. Όταν ο στόλος έφευγε, η εξέδρα ερήμωνε και οι γονείς που απολάμβαναν την φαληρική βόλτα απέτρεπαν τα παιδιά τους από οποιαδήποτε επαφή με τα κάγκελα των εκδιδομένων. Οι εποχές της υποτέλειας ξανάρθαν όπως έλεγε προχθές στο Βήμα ο Χρόνης Μίσσιος γιατί αυτή η χώρα των χαρισματικών και ευφυών ανθρώπων καταδυναστεύεται από μια συλλογική βλακεία.

Ζούμε κάθε χρόνο την ίδια απαράδεκτη ιστορία. Η ύλη της επόμενης τάξης αποτελεί κρατικό μυστικό υψίστης ασφαλείας που χάνεται από γραφείο σε γραφείο και από μανδαρίνους σε επιτροπές και συμβούλους. Η προετοιμασία των υποψηφίων ξεκίνησε χωρίς να ξέρουμε ποιο βιβλίο θα διδαχθεί στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το νέο βιβλίο διδάσκεται ήδη στα ΕΠΑΛ και η διδασκαλία του στο Γενικό Λύκειο έχει αποφασιστεί από τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου μετά από σχετική εισήγηση του Π.Ι.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ιστολογίου από καλά ενημερωμένους συναδέλφους υπάρχει ένσταση από τους συγγραφείς του παλιού βιβλίου και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Τι θα γίνει και τι θα διδάξουμε στα θερινά τμήματα; Της Διοίκησης το Κάγκελο. Στη Διοίκηση πάσχει αυτή η χώρα και δεν χάνει ευκαιρία να το επιβεβαιώνει. Εμείς ως καλοί δάσκαλοι πρέπει να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι η συλλογική μας βλακεία εκδίδεται, όχι πια στα συμπαθή κάγκελα του φαληρικού όρμου, αλλά στην απλή λογική της οργάνωσης και της διοίκησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *