Περίληψη Παραλογισμών

 Ο Νίκος Μάστορας στα σημερινά Νέα αποδελτιώνει και κωδικοποιεί την κόντρα της ΟΛΜΕ με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Η εικόνα είναι απολύτως κατατοπιστική. Τα επακόλουθα της βάσης αναμενόμενα• η ακαδημαϊκή κοινότητα σχολίαζε χθες ότι η διαχρονική διαμάχη κεντρικών και περιφερειακών ιδρυμάτων έληξε με νίκη των δεύτερων.

Η υποκρισία ότι υπηρετούμε τη μαζική πρόσβαση δεν μπορεί να σταθεί σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης. Μάλλον παρατείνουμε το βίο μερικών τμημάτων που θα έπρεπε να είχαν κλείσει προ πολλού.

Η Άννα είπε στον flash ότι το Σεπτέμβρη θα έχουμε 17.000 λιγότερες προσλήψεις ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα προσλαμβάνουν ένα προκαθορισμένο ποσοστό από τη λίστα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Φίλος φροντιστής που ειδικεύεται στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ αναμένει έκρηξη εγγράφων με τα νέα δεδομένα. Μερικοί ακραίοι αποκαλούν την Άννα… Margaret Thatcher και ο Ριζοσπάστης καλεί τους εκπαιδευτικούς να μπλοκάρουν την αυτοαξιολόγηση. Ο Καμπουράκης χθες το πρωί στο Mega παρουσία της Άννας «τα έχωσε» στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ για τα ιδιαίτερα. Οι πρώην Υπουργοί βγήκαν στο σεργιάνι των δηλώσεων• μέχρι και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ο οποίος έγραψε τη γνώμη του στο Βήμα για την Αβάσιμη Βάση. Η προπαρασκευή έχει ανατεθεί εξ’ ολοκλήρου στα φροντιστήρια διαπίστωσε ο πρώην Υπουργός. Καταργήθηκε η γυμνασιακή ενισχυτική διδασκαλία «λόγω επανασχεδιασμού της πολιτικής στον τομέα αυτόν».Το σύστημα πάσχει και η απόδειξη είναι η παραπαιδεία έγραψε χθες η Ελευθεροτυπία. Μέσα σ’ αυτόν το χαμό, τον παραλογισμό και τις αντιφάσεις πως θα μπορέσουμε να βρούμε άκρη; Οι αγορές αυτορυθμίζονται σύντροφε Οδυσσέα, το κράτος και οι κρατικοδίαιτοι που αντιδικούν όχι.

Όσο για τις αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές απεκαλύφθησαν περισσότερες. Άλλαξαν οι δείκτες σωματικής μάζας και έγιναν 19 – 27 για τα αγόρια και 18 – 25 για τα κορίτσια. Φαντάζομαι ότι η δήλωση μη συμμετοχής σε εξετάσεις στρατιωτικών σχολών δεν ισχύει πλέον για όσους έσπευσαν με τα προηγούμενα δεδομένα να αυτοαποκλεισθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *