Το Ιστολόγιο των Προβλέψεων

Το σχόλιο ενός καλού συναδέλφου είναι ασφαλώς κολακευτικό για το ιστολόγιό μας που διαβάζει την εκπαιδευτική επικαιρότητα με το μάτι του Φροντιστή. Το «Ιστολόγιο των Προβλέψεων» αγαπητέ φιλέ δε βασίζεται τόσο στην καλή του πληροφόρηση αλλά στο γεγονός ότι όλα πια σ’ αυτόν τον τόπο είναι τραγικά προβλέψιμα. Πριν τις εκλογές γράψαμε ότι αναλαμβάνει η Άννα· τώρα λέμε ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις πανελλαδικές οδεύει προς άλλη κυβερνητική θέση ή προς τον Δήμο της Αθήνας. Στις 7 Οκτωβρίου γράψαμε ότι θα καταργηθεί η βάση και επαληθευτήκαμε. Στις αρχές του Νοέμβρη είπαμε ότι το πόρισμα Μπαμπινιώτη θα μπει στο χρονοντούλαπο και επιβεβαιωθήκαμε.
 
Το χρονικό διάστημα της ενασχόλησης με τα εκπαιδευτικά μας πράγματα των ηγετικών στελεχών της παιδείας επιτρέπει ίσως την κατανόηση των προβλημάτων δεν επαρκεί όμως ούτε για τον σχεδιασμό των αναγκαίων τομών ούτε για την υλοποίηση των προτεινόμενων. Με αυτές τις εναλλαγές το μόνο που αναμένουμε είναι μια νέα βραχύβια ηγεσία, με νέες γενικόλογες εξαγγελίες. Δεν καταθέτω την αγωνία μας γιατί ο «καθείς εφ’ ο ετάχθη» αποφασίζει για το μέλλον του. Χρειάζεται όμως ηγεσία μακράς πνοής και παρατεταμένης παραμονής.
 

Η πρόταση παιδείας του κράτους προς τους πολίτες είναι σε τέτοιο βαθμό αναξιόπιστη που όλοι οι πολιτικοί ιθύνοντες της παιδείας επιλέγουν για τα παιδιά τους τα ιδιωτικά σχολεία αντί των «δημοσίων» και το Ι.Β. αντί των Πανελλαδικών.

Δεν λαϊκίζουμε αλλά εμείς οι παντοιοτρόπως λοιδωρούμενοι φροντιστές δικαιούμαστε να επισημαίνουμε τις επιλογές των πολιτικών προϊσταμένων της δημόσιας παιδείας που βλέπουν με μισό μάτι το λαϊκό φροντιστήριο των φτωχών.

One Reply to “Το Ιστολόγιο των Προβλέψεων”

  1. Θα μου επιτραπεί να παραθέσω μια ταπεινή άποψη ζυμωμένη με τις πικρές και βαθειές αλήθειες που ορίζουν τη ζωή μας ως δασκάλων
    των εφήβων: όσο μεγαλύτερος είναι ο δάσκαλος τόσο περισσότερο ανήκει στην κοινωνία.Τόσο περισσότερο μένει άγρυπνος για να μετρά τον παλμό της και να αφουγκράζεται.Τόσο δυνατότερα δένεται η κατεύθυνση, η πνοή ,ηιδιοσυστασία του ταλέντου και της αύρας του με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *