Ποιος Διοικεί το Υπουργείο;

 Θέμα «ποιος διοικεί ένα υπουργείο», ο υπουργός ή ο υφυπουργός, έθεσε- και με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα- η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και με αφορμή, όπως είπε, «διάφορα μικροπολιτικά σχόλια», κατέστησε «σαφές» ότι «ανεξαρτήτως κατανομής αρμοδιοτήτων και σχέσεων, την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο του υπουργείου μου την έχω εγώ».

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, ο οποίος νωρίτερα είχε «προαναγγείλει» την κατάργηση της βάσης του 10, η κ. Διαμαντοπούλου κατέστησε σαφές, και μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού, ότι οι διαταραγμένες εξαρχής σχέσεις της με τον υφυπουργό κ. Πανάρετο έχουν φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μπροστά στην ένταση με την οποία έθεσε η κ. Διαμαντοπούλου το «θέμα Πανάρετου», ο Πρωθυπουργός περιορίστηκε να συμφωνήσει με την τοποθέτηση της υπουργού, με τη φράση «είναι αυτονόητο, Άννα μου».

Το περιβάλλον της υπουργού Παιδείας ανέφερε αργότερα στα «ΝΕΑ», ότι η πρωτοβουλία της κ. Διαμαντοπούλου να φέρει το θέμα της δραστηριότητας του υφυπουργού κ. Πανάρετου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» με τον υφυπουργό Παιδείας.

Ν. Μάστορας, εφημερίδα τα «Νέα»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *