Ειδήσεις του Διαλείμματος

Στο αστρονομικό ποσό των 2,9 δις ευρώ έφτασαν το 2008 οι ιδιωτικές δαπάνες για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα της ICAP. Από τα 2,9 δις τα 1,651 δις ευρώ αφορούν φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, χωρίς όμως η έρευνα να ελέγχει την εσωτερική κατανομή ανάμεσα στα μαύρα ιδιαίτερα και τα νόμιμα φροντιστήρια. Ο επιμερισμός όμως είναι γνωστός παλαιόθεν από την εποχή που η ΓΣΕΕ απέδειξε ότι το 71,4% των φροντιστηριακών δαπανών αφορούν τα ιδιαίτερα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Απεδείχθη μάλιστα ότι το 71,4% των δαπανών αφορά το 35% των μαθητών αναδεικνύοντας τον λαϊκό χαρακτήρα του ελληνικού φροντιστηρίου.

Ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων ζητά από τα μέλη του με σχετική απόφαση – οδηγία να περικοπούν οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ακολουθώντας τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και δώρων του δημόσιου τομέα. Η διαχρονικά ζητούμενη εξίσωση των μισθολογίων θα εφαρμοσθεί εν μέσω της ύφεσης προς τα κάτω;

Πολλές οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Μαρτίου. Απολογισμός και Εκλογές στον ΕΣΙΦΜΕΑ, Infrapedia στο Ζάππειο, Εκπαίδευση 2010 στο Ελληνικό, έναρξη της Προσομοίωσης.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *