Οι Φροντιστές στο ΚΥΣΔΕ

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της πράξης Ανασυγκρότησης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για πρώτη φορά επισήμως αποφασίζει ότι για θέματα που αφορούν εκπαιδευτικούς φροντιστές εκπαίδευσης, μετέχουν οι εκπρόσωποι της Ο.Ε.Φ.Ε. Νικολέτα Δημητροπούλου και Παναγιώτης Γκούμας ως τακτικά μέλη και οι Κωνσταντίνος Αμπατζίδης και Μιχάλης Αμοιραδάκης ως αναπληρωματικά μέλη.

Το έγγραφο έχει ιστορική αξία καθώς η πολιτεία αποβάλλει συμπλέγματα δεκαετιών και επιβάλλει το νομίμως αυτονόητο. Είχε προηγηθεί στο παρελθόν η άτυπη συμμετοχή των Φροντιστών στο ΚΥΣΔΕ, ως αποτέλεσμα συστηματικών πιέσεων στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Θυμάμαι την ενόχληση των κρατικοδίαιτων όταν με τον Τάκη Δρούτσα συμμετείχαμε για πρώτη φορά. Οι σταθερές ρεαλιστικές και συνεπείς ως προς αρχές και οράματα επιδιώξεις των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Φροντιστών αποδίδουν και δίνουν ηχηρές απαντήσεις στους οπαδούς της μίζερης εσωστρέφειας και της εκ προοιμίου παραίτησης. Η θεσμική κατάκτηση της παρουσίας των φροντιστών στο ΚΥΣΔΕ επικαιροποιεί  και τη δημοκρατική απαίτηση της παρουσίας μας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Η απόφαση πρέπει να κοινοποιηθεί πρωτίστως σε μερικούς αρτηριοσκληρωτικούς Διευθυντές Δευτεροβάθμιας, οι οποίοι με βλακώδεις αιτιάσεις δεν επέτρεπαν τη συμμετοχή Φροντιστών στα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον νόμο. Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι η τακτική παρουσία Φροντιστών της Αττικής σε όλα τα ΠΥΣΔΕ του νομού την τελευταία διετία είναι ιδιαιτέρως σημαντική πράξη για την επιβολή κανόνων στη θεσμική αναρχία της ιδιωτικής και δη της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *