Το Πρωί Δάσκαλος, το Βράδυ Φροντιστής

Ρεπορτάζ του σημερινού Βήματος αναφορικά με το θέμα της μαύρης εκπαιδευτικής παραοικονομίας. Επιτέλους μια στοιχειώδης θετική αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας σ’ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής πρωτίστως τάξεως. Δείτε το ρεπορτάζ.

«Σαφάρι» κατά των εκπαιδευτικών που το πρωί διδάσκουν σε δημόσια σχολεία και το απόγευμα παραδίδουν φροντιστήρια στους μαθητές τους ξεκινά η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου καθώς οι καταγγελίες για τέτοιου είδους περιστατικά πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο πάταξης της παραοικονομίας στην Παιδεία, η υπουργός αρχίζει από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τους συναδέλφους της σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα κοινωνικά θέματα. Για τα ζητήματα αυτά μάλιστα αποφασίστηκε να υπάρξει σύντομα και συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της υπουργού Παιδείας έχουν φτάσει αρκετές καταγγελίες για καθηγητές που παραβιάζουν τον νόμο αλλά και την επαγγελματική δεοντολογία παραδίδοντας μαθήματα κατ΄ οίκον σε μαθητές τους, εισπράττοντας «μαύρα» χρήματα, χωρίς αποδείξεις. Παρ΄ ότι το θέμα είναι πολύ παλιό και πολύ γνωστό σε γονείς, μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα, καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να το αντιμετωπίσει. Ακόμη και η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένως αυτή την πρακτική, μολονότι δεν έχει προχωρήσει στη λήψη πειθαρχικών μέτρων. Η κυρία Διαμαντοπούλου όμως φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο. Γι΄ αυτό θα συνεργαστεί στενά με τον κ. Καστανίδη ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ενεργοποιηθεί και εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο. Ο ισχύων νόμος απαγορεύει σε καθηγητές να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα γενικώς (όχι μόνο σε μαθητές του σχολείου στο οποίο εργάζονται).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *