Η Πρώτη των Πρώτων Αναστασία

Η πρώτη των πρώτων Αναστασία Κορέντη, μαθήτρια του Ελληνικού Φροντιστηρίου η οποία πρόσφατα βραβεύθηκε από τους Φροντιστές της Αθήνας, τόνισε κατά τη βράβευσή της από τη Eurobank:
 

«Τέτοιες εκδηλώσεις όπως το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», αποτελούν για μας, το νεαρό δυναμικό της χώρας, κίνητρο για περαιτέρω προσπάθεια. Κι όταν στον νέο δίνονται κίνητρα, πιστέψτε με, θα το ανταποδώσει με το παραπάνω στη κοινωνία με το ρόλο που θα επιλέξει να διαδραματίσει ο ίδιος σ' αυτή. Γιατί η γενιά μου, αυτή η γενιά που συχνά διχάζεται, που αμφισβητείται, έχει να επιδείξει κι αυτό το πρόσωπο, της μελέτης και της προόδου, αφού, για να πετύχουμε όλα αυτά που ζητάμε, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπουργός κατά τη διάρκεια της βράβευσης ανακοίνωσε την τοποθέτηση της Αναστασίας Κορέντη στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας της Νέας Γενιάς.

Προσέξτε τώρα εσείς οι απλοί πολίτες, επαγγελματίες φροντιστές ότι στις «μεγάλες στιγμές» μιας μεγάλης τράπεζας σήμα κατατεθέν του καπιταλισμού προστρέχουν όλοι οι Υπουργοί Παιδείας. Γιατί άραγε δεν ανταποκρίνονται σε ανάλογες προσκλήσεις των Φροντιστών; Νομιμοποιούν τις τράπεζες του κεφαλαίου αλλά όχι τις φροντιστηριακές εστίες της γνώσης.

Σύντροφε Οδυσσέα απαιτώ μια ερμηνεία με ψυχαναλυτική τεκμηρίωση αυτής της συμπεριφοράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *