Τεκμήριο Φορολογικής και Πολιτικής Αστοχίας

Με ένταξη των ιδιωτικών φροντιστηρίων στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να πιάσει όσους έχουν υψηλά εισοδήματα και δεν τα δηλώνουν!

Η τραγικά άστοχη πρόταση έκανε πάταγο φορολογικής βλακείας καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα υψηλά εισοδήματα κάνουν κατάμαυρα ιδιαίτερα χωρίς την παραμικρή απόδειξη.

Η άλλη πολιτική αστοχία της ημέρας φιλοξενήθηκε στο Βήμα · δεν πιστεύω να αποτελεί αποκύημα της καταιγίδας των ιδεών του Σαββατοκύριακου στην σχολική εκδρομή της πολιτικής ηγεσίας στην Γκούρα της Κορινθίας.

Δείτε τι γράφει το Βήμα · προμήνυμα κρατικών φροντιστηρίων · όχι σύντροφοι δεν παίζει αυτό το σενάριο · εμείς βέβαια το επιθυμούμε γιατί το αποτέλεσμα αναμέτρησης είναι δεδομένο με τις αδαείς κρατικοδίαιτες λογικές · δείτε το δημοσίευμα που χρήζει ψυχαναλυτικής ερμηνείας του εγκεφάλου που το διαβίβασε ως προβληματισμό της ηγεσίας.

«Αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται σε βάθος διετίας να ανοίξει μέτωπο με το κύκλωμα της παραπαιδείας όπου τα συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά, καθώς θα δημιουργηθεί «κρατικό φροντιστήριο». Μολονότι όλοι δέχονται ότι η κρίση στην Παιδεία δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς να πληγεί η παραπαιδεία, στην πραγματικότητα όλες οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν την έτρεφαν, μεταθέτοντας στην ελληνική οικογένεια ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος. Στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζουν ότι δεν θα αντιδράσουν μόνο οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, πολλοί από τους οποίους παραδίδουν παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτό το εσωτερικό μέτωπο μπορεί να αποβεί το πιο διαβρωτικό για τις αλλαγές και έτσι η ηγεσία του υπουργείου αναζητεί πρωθυπουργική κάλυψη αλλά και στήριξη από τους υπόλοιπους υπουργούς.»

Αν η πολιτική ηγεσία της οικονομίας και της παιδείας επιθυμεί εφικτές λύσεις υπάρχουν και έχουν διατυπωθεί προ πολλού από τους επαΐοντες. Ας τις μελετήσει. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *