Τα Φροντιστήρια στην Μαγνησία

Η Ελευθεροτυπία της 20ης Ιανουαρίου 2010, σε ανταπόκριση από τον Βόλο, προβάλλει την εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Φροντιστών της Μαγνησίας να προσφέρει υποτροφίες φοίτησης σε άπορους μαθητές του νομού. Η κοινωνική ευαισθησία των Φροντιστών αποδεικνύεται διαχρονικά στο Βόλο και εμείς επαινούμε τους συναδέλφους που ταπεινά και αθόρυβα βοηθούν τα παιδιά των ασθενέστερων τάξεων. Η αξιέπαινη πρόταση του Βασίλη, του Κώστα και όλης της διοίκησης υλοποιείται με τη συνδρομή πολλών και εξαίρετων.
 

Δείτε την ανταπόκριση της Ελευθεροτυπίας, η οποία παραδόξως απουσιάζει από τα εκπαιδευτικά portals γιατί προφανώς δεν βολεύει την κρατικοδίαιτη νόρμα η δράση των Φροντιστών.   

Δωρεάν διδασκαλία προσφέρουν σε δεκαπέντε περίπου μαθητές φροντιστήρια του νομού Μαγνησίας σε μια κίνηση συμπαράστασης λόγω της οικονομικής δυσχέρειες που βρίσκονται οι οικογένειές τους.

Παράλληλα αρκετά φροντιστήρια του νομού έχουν ρίξει σε ένα βαθμό τις τιμές για τη διδασκαλία των μαθητών, προκείμενου οι οικογένειες να έχουν μια μικρή ελάφρυνση στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα. Στο μεταξύ έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς στη Ζαγορά για τις ελλείψεις δύο δασκάλων στο σχολείο.

Η προσπάθεια του τοπικού συλλόγου φροντιστών για δωρεάν διδασκαλία ανήμπορων οικονομικά μαθητών ξεκίνησε πέρυσι. Ήρθε σε επικοινωνία με την τοπική ένωση γονέων η οποία θα υπεδείκνυε κάποιες περιπτώσεις μαθητών που έχουν οικονομικό πρόβλημα, και αδυνατούν να πάνε φροντιστήριο για να ενισχυθούν διδακτικά.

Τελικά φέτος το εγχείρημα του συλλόγου απέδωσε καρπούς και ήδη δεκαπέντε περίπου μαθητές διδάσκονται δωρεάν σε φροντιστήρια ορισμένα μαθήματα. Μέσα από την Ένωση γονέων, κάποια Ιδρύματα αλλά και τις προσωπικές επαφές των φροντιστών, προέκυψαν δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη διδασκαλίας, αλλά τόσο καιρό αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο λόγω οικονομικής δυσκολίας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *