Απαλλακτικό Βούλευμα για τον Γ. Χατζητέγα

Μια επιστολή με πολλούς αποδέκτες

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 552/2009 απόφαση του απαλλάσσει πάσης κατηγορίας τον Γεώργιο Χατζητέγα του Κωνσταντίνου για την υπόθεση της υποτιθέμενης «διαρροής» των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2007.

Με το παραπάνω βούλευμα το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην μου απαγγείλει τελικώς την παντελώς αστήρικτη και ανυπόστατη αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, σε παράβαση υπηρεσιακού απόρρητου και σε παράβαση καθήκοντος δημόσιου λειτουργού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σας κοινοποιώ το απαλλακτικό βούλευμα ως τελική απάντηση σε ό,τι έχει λεχθεί και σε ό,τι έχει γραφεί αναφορικά με το χρονικό και τα συμβάντα μιας «διαρροής» που ουδέποτε συντελέσθηκε.

Ιδιαίτερη και συμβολική είναι η κοινοποίηση της απόφασης στους ακόλουθους παραλήπτες με την προτροπή να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευαισθησία προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες, στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την αλήθεια.

  • Στον αστυνομικό συντάκτη Μάκη Γεωργίου που έβγαλε τη «μεγάλη είδηση» και επέμενε,  παρά τα περί του αντιθέτου αδιάσειστα στοιχεία, επί σειρά ημερών, να με εμφανίζει «ως εγκέφαλο της διαρροής» αρνούμενος να αποδεχθεί την αστοχία του.
  • Στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ο οποίος φιλοξένησε κατ’ επανάληψη τα μυθιστορηματικά και οπτικοποιημένα σενάρια του προηγούμενου συντάκτη, ενώ γνώριζε την επαγγελματική μου αξιοπιστία και το πανθομολογούμενο συνδικαλιστικό μου ήθος.
  • Στον σημερινό Υπουργό της Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από το βήμα της Ελληνικής Βουλής έσπευσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αναίτια και άδικη σύλληψη, αγνοώντας τα πραγματικά περιστατικά και παραβλέποντας τον συνήθη υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών.
  • Στον σημερινό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος από το βήμα της Ελληνικής Βουλής μίλησε με βεβιασμένη βεβαιότητα για την ενοχή του «προέδρου των φροντιστηριούχων» και ζήτησε από την τότε κυβέρνηση «να μην συγκαλύψει και αυτήν την υπόθεση», λησμονώντας ότι η άτυπη δημοσιοποίηση των θεμάτων σε εφημερίδες και επιστημονικές ενώσεις συνέβαινε και επί των ημερών ηγεσίας του στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Σε όλους όσους – πολέμιους των φροντιστηρίων- έσπευσαν να με ενοχοποιήσουν και να επιτεθούν, εκμεταλλευόμενοι τη θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου τότε της ΟΕΦΕ, στο σύνολο των Φροντιστών.

Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω δημόσια:

  • Τους δημοσιογράφους Φάνη Καλαντζή, Μαρία Παπουτσάκη, Γιώργο Παπαδάκη, Στρατή Λιαρέλη, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μαρία Παπαβλάχου, Νίκο Μάνεση, Λία Νικητάκη, Βίβιαν Μπενέκου, Άντζι Σταθάτου και Απόστολο Λακασά οι οποίοι διείδαν την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις.
  • Τους χιλιάδες συναδέλφους της δημόσιας, της ιδιωτικής και της φροντιστηριακής παιδείας που με κάθε τρόπο μου εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
  • Τους μαθητές μου – παλιούς και νέους – και τους γονείς τους που γνωρίζουν την προσωπική μου διαδρομή, της πολύχρονης διδακτικής προσφοράς και ανιδιοτέλειας, η οποία μου επιτρέπει να τους κοιτάω στα μάτια.
  • Την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ του έτους 2008, η οποία με αίσθημα ευθύνης και γνώσης,  ανάρτησε τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων στο διαδίκτυο αμέσως μετά την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας αποκαθιστώντας και διαχωρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα της ενημέρωσης, από τη διαδικασία περιφρούρησης της σχολικής αίθουσας και από την αναγκαία αυστηρή επιτήρηση των διαγωνιζομένων.

Η αποκατάσταση ενός πολίτη στην μνήμη των τηλεθεατών και των αναγνωστών είναι ασφαλώς δύσκολη. Η δικαιοσύνη όμως θεραπεύει τον παραλογισμό των ανθρώπων και την κακοήθεια των ελάχιστων που ψιθύρισαν ανυπόστατα ψεύδη αρρωστημένης φαντασίας.

Βούλευμα 552/2009[αρχείo pdf]

3 Replies to “Απαλλακτικό Βούλευμα για τον Γ. Χατζητέγα”

  1. Καλώστηνε την απάντηση κι ας άργησε.Τελικά το να αποδείξει κάποιος ότι δέν είναι ελέφαντας θέλει κόπο , τρόπο και χρόνο.Ομως για το πείσμα μας , την επιμονή μας , την ηθική μας ,τον συνεχή και ακούραστο αγώνα μας , μας επιλέγουν τόσες οικογένειες και μας δικαιώνουν τόσα αποτελέσματα και τόσες επιτυχίες.Εμείς γνωρίζουμε και συνεχίζουμε….
    Στάκταρης Νίκος Φροντιστής Μαθηματικών

  2. Για να υπάρξει απαλλαγή πρέπει να υπάρχει κατηγορία.
    Για τους γνωρίζοντες κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ.
    Συγχαρητήρια για την τυπική απαλλαγή και για την απάντηση σε ανόητους και βιαστικούς.

  3. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *