Αποδελτίωση Κυριακάτικου Πρωινού

Στις επάλξεις του διαγωνίσματος της Κυριακής, υπάρχει πάντα λίγος χρόνος εκπαιδευτικής αποδελτίωσης. Ο φανατικός αναγνώστης του ιστολογίου Παναγιώτης, μας προτρέπει να μην μακρηγορούμε. Τι διαφαίνεται; Εθνικό Απολυτήριο χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, Άμεση κατάργηση της βάσης του 10 ίσως και από φέτος!, Αναβάθμιση του ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη αρχή, Πανελλήνιες για το Δημόσιο!, Στο πυρ της ΔΟΕ τα βιβλία των Μαθηματικών του Δημοτικού, Μετεξεταστέοι στην παιδαγωγική κατάρτιση οι εκπαιδευτικοί και Νέος κύκλος διαλόγου για το εξεταστικό για να αξιολογηθούν οι προτάσεις του πρώτου κύκλου.
 

Ο Απόστολος Λακασάς στην Καθημερινή της Κυριακής ανακαλύπτει τα σημεία σύγκλισης των δύο προτάσεων της ΠΟΣΔΕΠ και εκείνης των Πρυτάνεων. Ιδού τα σημεία σύγκλισης:

– Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα καθορίζουν τον αριθμό των εισακτέων.

– Τα ομοειδή τμήματα θα ορίζουν τον αριθμό των μαθημάτων και την ελάχιστη βαθμολογία που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος.

– Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δίνουν όσα μαθήματα θέλουν για να καλύψουν τα απαιτούμενα των τμημάτων που τους ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, αν οι καθηγητές του Παιδαγωγικού Αθηνών ζητούν ο υποψήφιος να έχει εξετασθεί στα Αρχαία, Φυσική και Μαθηματικά και οι καθηγητές στη Φιλολογία Αθηνών ζητούν εξετάσεις σε Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά, ο ενδιαφερόμενος για τα δύο τμήματα θα πρέπει να εξεταστεί σε Αρχαία, Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Λατινικά.

– Οι εξετάσεις θα είναι Πανελλαδικές με Τράπεζα Θεμάτων.

 – Η διόρθωση των γραπτών θα γίνεται από ειδικώς διαμορφωμένο Σώμα.

Στα άλλα μέτωπα τα νομικά επιτελεία των Κολλεγίων και της ΠΟΣΔΕΠ ακονίζουν τα μαχαίρια, ενώ η ΟΛΜΕ εκφράζει τη ριζική της αντίθεση στην υποχρεωτικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης χωρίς ανταμοιβή. Αν θέλετε να μας μορφώσετε σκάστε τα! Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *