Ανεδαφική η Ελεύθερη Πρόσβαση

Χωρίς τελικά την παρουσία της κ. Άννας Διαμαντοπούλου ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της πρώτης μέρας του διήμερου συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ για το εξεταστικό. Ο υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος δήλωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση «έχει και θα έχει πολιτική» και ότι η πολιτική ηγεσία στο διάλογο δε μπορεί να παίζει τον ρόλο του «τροχονόμου των απόψεων».
 

Ο νέος υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη της αξιολόγησης, της πράσινης ανάπτυξης στην εκπαίδευση και την αξία των e-books.

Στην παρέμβαση του ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ. Μουτζούρης χαρακτήρισε ανεδαφικά τα σενάρια της ελεύθερης πρόσβασης και του προπαρασκευαστικού έτους.

Σήμερα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Μπαμπινιώτη στις 17.00 στο πλαίσιο της στρογγυλής συζήτησης με τον Αλέξη Δημαρά, τον Μιχάλη Κασσωτάκη, τον Βασίλη Παπάζογλου και τον Σωτήρη Γκλαβά, με συντονιστή τον Χρήστο Τρικαλινό.

Ο κ.Πανάρετος εξήγγειλε πάντως την αναβάθμιση του ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη αρχή. Με την συμμετοχή των Φροντιστών φαντάζομαι, γιατί εμείς δεν απεμπολούμε το αυτονόητο δικαίωμα της συμμετοχής όταν κάποιοι μιλάνε για κοινωνικό διάλογο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *