Προεκλογικές Αποχωρήσεις και Υποσχέσεις… Νέου Διαλόγου

Ο παραλογισμός τελικώς επεκράτησε κατά τα πολιτικά μας ήθη και οι αναμενόμενες προεκλογικές αποχωρήσεις επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά με υποσχέσεις … μελλοντικού αναβαθμισμένου διαλόγου.

Εμείς πάλι έχουμε βαρεθεί αυτό το παιχνίδι των εντυπώσεων. Όσοι έχουν θέσεις και πιστεύουν στη σύνθεση δίνουν το δυναμικό παρόν και αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους. Έχουμε βαρεθεί τις αποχωρήσεις όταν μάλιστα βιώνουμε καθημερινά την αποδιοργάνωση της παιδείας. Το σημερινό Βήμα δίνει την αναλυτική εικόνα της κατάστασης.

Συνεχίζεται τελικά ο διάλογος για την Παιδεία στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη, χωρίς όμως τη συμμετοχή του ΠαΣοΚ και του ΛΑΟΣ. Τα μέλη του Συμβουλίου μάλιστα «ανοίγουν» ξανά θέμα εξεταστικού συστήματος, ενώ θα καταθέσουν και πρόταση για να θεσμοθετηθεί το Συμβούλιο ως ανεξάρτητη Αρχή που θα λειτουργεί συμβουλευτικά στον χώρο της Παιδείας και να διευρυνθεί με μόνιμα μέλη από την πλευρά των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του με την απόφαση του Συμβουλίου να συνεχίσει τη λειτουργία του παρά την πρόταση του εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Πανάρετου να διακοπεί την προεκλογική περίοδο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο ανακοινώνει πιθανότατα στην ερχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 15 του μήνα, την αποχώρηση του εκπροσώπου του. Οπως δήλωσε χθες η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του κόμματος κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , με την προκήρυξη των εκλογών τυπικά διαλύεται και η Πολιτική Επιτροπή των κομμάτων που συντόνιζε τον διάλογο για την Παιδεία. «Με την προκήρυξη των εκλογών έκλεισε ένας κύκλος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας» δήλωσε σχετικά η κυρία Διαμαντοπούλου. «Το ΠαΣοΚ θα συμμετέχει και πάλι μετά τις εκλογές, με σεβασμό σ΄ έναν θεσμό εξαιρετικά σημαντικό για τη διαμόρφωση της πολιτικής στην Παιδεία» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Πανάρετος δήλωσε στο «Βήμα» ότι «πρακτικά το Συμβούλιο λειτουργεί ως υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας» και πρόσθεσε ότι εάν το ΠαΣοΚ κερδίσει τις εκλογές θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του, αποδεχόμενο την πρόταση για θεσμοθέτησή του ως ανεξάρτητης Αρχής. Από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου αποχώρησε χθες επίσημα και η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κυρία Αδαμαντία Σταθάτου.

Το πόρισμα του Συμβουλίου θα κατατεθεί στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, καθώς η τελευταία συνεδρίασή του θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και οι προτάσεις του για αλλαγές στην Παιδεία θα έχουν γίνει γνωστές ως το τέλος του ίδιου μήνα. Πάντως, το Συμβούλιο συζήτησε χθες ολοκληρωμένη έρευνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για την κατάσταση της εκπαίδευσης στη χώρα μας σήμερα και αποφάσισε να «ανοίξει» στην ερχόμενη συνεδρίασή του θέμα εισαγωγικών εξετάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *