Οι Άγνωστες Κερκόπορτες των Εισαγωγικών μέσω… Κυπριοποιήσεων

 Η επινοητικότητα και η εφευρετικότητα των Ελλήνων αστείρευτη. Έχουμε αποκτήσει ως έθνος μια απόλυτη εξειδίκευση στην τεχνική της παράκαμψης. Το ιστολόγιο σας αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα τις απίστευτες μεθοδεύσεις της ελληνικής οικογένειας και τις διαδρομές των υποψηφίων που οδηγούν στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο μέσω … Κύπρου και μάλιστα στις σχολές της μεγάλης ζήτησης.

Η ιστορία έχει ως εξής: η ελληνική οικογένεια μεταβιβάζει την κηδεμονία του παιδιού της σε μια αμοιβόμενη προς τούτο κυπριακή φαμίλια. Το παιδί μεταναστεύει στη Μεγαλόνησο για την τελευταία τάξη του Λυκείου. Εγγράφεται σε κυπριακό Λύκειο και κάνει παράλληλα ακριβά και μαύρα ιδιαίτερα με 60-80€ την ώρα. Δίνει Παγκύπριες εξετάσεις σε μικρότερη ύλη και εισάγεται με ποσόστωση σε Ελληνικά Πανεπιστήμια με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες από εκείνες των Πανελλαδικών.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία; Μια εφ’ άπαξ εισφορά μερικών χιλιάδων ευρώ στις κατάλληλες ευτραφείς κυρίες που αναλαμβάνουν όλες τις σχετικές διεκπεραιώσεις, τα νομιμοποιητικά έγγραφα της κηδεμονίας, τις εγγραφές κ.λ.π., όλες τέλος πάντων τις νομότυπες διαδικασίες. Μηνιαία εισφορά 1.500€ στην οικογένεια που αναλαμβάνει την κηδεμονία και τη φιλοξενία. Μηνιαία δίδακτρα 1.500€ για τα μαύρα ιδιαίτερα και ένα απροσδιόριστο ποσό για τα προσωπικά έξοδα των παιδιών.

Με αυτή τη μεθοδολογία κάποιοι βρέθηκαν στην Ιατρική και οι συμφοιτητές τους, παλιοί συμμαθητές τους στα ιδιωτικά των βορείων προαστίων έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας στην κορυφαία σχολή της θετικής παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης!

Σύντροφε Οδυσσέα δεν υπάρχει μόνο το Ι.Β. και η νόσος του Crohn. Ο Έλληνας ζει για το παραθυράκι ενός «παραδείσου» που ενίοτε γίνεται κόλαση για το παιδί του, που τελικά κατανοεί βαθύτατα ότι τίποτα δεν αξίζει στη ζωή αν δεν έχεις μοχθήσει αληθινά γι’ αυτό.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *