O Οκτωβριανός Διάλογος…

Σημαντικά ζητήματα άφησε ανοιχτά το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) το οποίο υπό την παρούσα κυβέρνηση έκλεισε χθες τον κύκλο διαλόγου για τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επόμενη συνεδρίασή του ορίστηκε για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. «Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά έως τώρα», παρατήρησε, μιλώντας χθες στην «Καθημερινή», ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Χρήστος Τρικαλινός.

Η αίσθηση όμως είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαφοροποιήσει τα προδιαγεγραμμένα ιδίως στην περίπτωση που η κάλπη αναδείξει νικητή το ΠΑΣΟΚ. Εν αναμονή των νέων συσχετισμών το μόνο που απομένει είναι να επιστρατεύσουμε την αχαλίνωτη φαντασία μας. Ποιος θα είναι ο επόμενος ΥΠΕΠΘ; Η ψήφος μας είναι ανίσχυρη να επηρεάσει τα πράγματα πολύ δε περισσότερο να προκρίνει προγράμματα που δεν υπάρχουν και γενικόλογες πολιτικές που δεν αναλύονται.

Σύντροφε Οδυσσέα όμως στο ξανάλεω δεν θα αντέξω τον αγέρωχο Φίλιππο στο άρμα της παιδείας… με την όψη του Ρωμαίου στρατηλάτη… Τρέξτε πιο γρήγορα σύντροφοι, ο παλιός ο κόσμος έρχεται στο κατόπι σας… η επί τω λαϊκότερω τρεχάτε ποδαράκια μου…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *