Ο Πανάρετος Φρενάρει τον Διάλογο…

Την αναβολή της συζήτησης για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για μετά τις εκλογές ζητεί ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Πανάρετος, με επιστολή του προς τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη.
 

Με διαδικαστικές αναβολές που υποδηλώνουν τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματός του ο κ. Πανάρετος θεωρεί ότι είναι καλύτερα για τον επόμενο Υπουργό Παιδείας να μην έχει στα χέρια του ένα πόρισμα που θα αποτελεί μερική δέσμευση των κινήσεών του, στο κρίσιμο θέμα. Η συνέχεια στο πολιτικό μας σύστημα είναι μια δύσκολη υπόθεση…

Όπως αναφέρει στην επιστολή του – κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θ. Βερέμη – ο κ. Πανάρετος θεωρεί πως, μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου, πρέπει να διακοπεί η λειτουργία του ΣΠΔΕ, μέχρις ότου αναλάβει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές δεδομένου ότι επόμενο θέμα των συνεδριάσεων θα ήταν το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήταν εξαιρετικά άστοχο να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό με υπηρεσιακή, ουσιαστικά, κυβέρνηση.

«Συνέχιση των εργασιών του Συμβουλίου θα είχε έννοια αν αυτό ήταν ανεξάρτητη αρχή και όχι υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, όπως είναι σήμερα», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παναρέτος. «Δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις επίμονες αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τις υπομνήσεις μου κατά τις συνεδριάσεις, αγνόησε πλήρως την υπόδειξη αυτή. Εξάλλου οι εκλογές παρέχουν την καλύτερη ευκαιρία για τη διατύπωση της γνώμης των ίδιων των πολιτών για τις εκπαιδευτικές πολιτικές των κομμάτων».

Μου φαίνεται ότι οδεύουμε προς τις… ελληνικές καλένδες στο εξεταστικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *