Το Θεϊκό Δεκαμελές Τμήμα…

Η ερώτηση τις μέρες των εγγραφών συνήθης από γονείς και κηδεμόνες:

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στα τμήματά σας; 

Όταν πρέπει να υπερασπισθείς τη λογική των 10μελών τμημάτων τα πράγματα είναι δύσκολα σήμερα. Πολλοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να υπερασπισθούν ακόμη και τα 8μέλη τμήματα. Το τι λέγεται ως απάντηση είναι λίγο πολύ γνωστό. Καθώς λοιπόν επιστρατεύω τα επιχειρήματά για μια διαβαθμισμένη και παιδαγωγικά αποτελεσματική τάξη των 10 μαθητών θυμήθηκα κορυφαίο παλαίμαχο συνάδελφο ο οποίος έλεγε το αμίμητο «οι καλύτερες ομάδες είναι οι 12μελείς. Δεν είχε τυχαία ο Ιησούς Χριστός 12 μαθητές. Τώρα αν ο ένας του βγήκε προδότης άρα 11, ένας άλλος, τον αρνήθηκε ε…κάπως έτσι χωρίς πολλά – πολλά φτάσαμε στους 10… το θεϊκό δεκαμελές τμήμα» και συνέχιζε «Δείτε το ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο άθλημα, δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα έχει 11 παίκτες. Εμείς και πάλι έχουμε λιγότερους στο θεϊκό δεκαμελές τμήμα…»

Ο ευφυής συνάδελφος ευρηματικός και εφευρετικός όμως είχε πάντα έτοιμη και την ατάκα στη συχνή παρατήρηση του γονέα ότι το επίσης δημοφιλές άθλημα της καλαθοσφαίρισης παίζεται με 5 παίκτες… «Σωστή παρατήρηση αλλά μην ξεχνάτε ότι χρόνο συμμετοχής παίρνουν 10 και εσχάτως 12 παίκτες…» απαντούσε.

Κάπως έτσι το θεϊκό τμήμα των 10 μαθητών παντελώς εκλείπει. Απειλούμενο είδος σύντροφε Οδυσσέα… Ένας άλλος καλός συνάδελφος έλεγε πως η φροντιστηριακή παρακμή από την άλλοτε κραταιά τους κερδοφορία ξεκίνησε όταν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού άρχισε η διαφήμιση των ολιγομελών τμημάτων.

Έτσι από τα 70 άτομα στην τάξη τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 φθάσαμε στον περίφημο «Πύργο» των Αθηνών που διαφήμισε πρώτο τα 10μελή τμήματα… Αυτά για την ιστορία του θεϊκού δεκαμελούς τμήματος.

Όσο για την πολυπόθητη ομοιογένεια της φροντιστηριακής τάξης μια μέρα με κέφια θα διηγηθώ μια αποτελεσματική μέθοδο του Γιάννη Μαντά για να την επιχειρήσετε… Και όλα αυτά τα θυμήθηκα προχτές στο σεμινάριο των εγγραφών… Μήπως μεγαλώσαμε σύντροφε Οδυσσέα; Καλές εγγραφές σε όλους!

 

One Reply to “Το Θεϊκό Δεκαμελές Τμήμα…”

  1. να ¨“επιστρατευσουμε” και άλλα επιχειρηματα,πιο πρακτικα,οχι ευρηματικά…….,περνανε οι μερες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *