Links Επαγγελματικού Προσανατολισμού Θερινής Νύχτας…

  • https://www.gadball.com/articles/videos/
    Διαδικτυακή υπηρεσία επαγγελματικής, προσωπικής και εργασιακής κοινωνίας.
    Site όπου εγγεγραμμένοι χρήστες είναι τόσο εταιρείες που αναζητούν προσωπικό όσο και ιδιώτες που αναζητούν εργασία. (όπως το ελληνικό www.career.gr) ·              

  • https://www.myfuture.edu.au/Home/Assist%20Others/Activities/Occupation%20videos.aspx
    Αυστραλιανό site – επαγγελματικός οδηγός. Μια πρωτοβουλία των κυβερνήσεων των πολιτειών και των επικρατειών της Αυστραλίας. Παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για τα επαγγέλματα, για εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και δυνατότητες εύρεσης εργασίας. Επιπλέον βοηθά τους μαθητές στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Στην υπηρεσία My Guide
  • (https://www.myfuture.edu.au/services/default.asp?FunctionID=2000) οι μαθητές απαντούν ερωτήσεις, εξερευνούν προτάσεις για τη μελλοντική τους εργασία που λαμβάνουν από το site, επιλέγουν τις αγαπημένες τους προτάσεις, προσδιορίζουν την επαγγελματική τους κατεύθυνση και τελικά δημιουργούν ένα πλάνο δράσης που θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Τέλος, μέσω του site μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με σχετικούς κυβερνητικούς φορείς, ειδικούς του επαγγελματικού προσανατολισμού, οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια και πληροφόρηση στους γονείς για το πώς να στηρίξουν τα παιδιά τους, κ.α.
  • https://www.usnews.com/sections/business/best-careers/index.html
    Το αμερικανικό ειδησεογραφικό site U.S. News & World Report εκδίδει κάθε χρόνο τη λίστα με τα 30 καλύτερα επαγγέλματα. Δίπλα σε κάποια από τα επαγγέλματα υπάρχει σχετικό εικονίδιο που οδηγεί σε video κατά το οποίο γίνεται περιγραφή του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
  • https://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=7465
    Βίντεο στο site της Ναυτεμπορικής – Ο Μπάρακ Ομπάμα εκτιμά ότι η συνταγή που θα μπορέσει να δώσει νέα ώθηση στην απασχόληση και στην αμερικανική οικονομία, μπορεί να είναι η ανάπτυξη της λεγόμενης «πράσινης τεχνολογίας.

 «Ο Κρις Πάξτον έχει αυτό που καλούμε πράσινη εργασία. Εργάζεται σε μία εταιρεία η οποία πρόσφατα δημιούργησε μια καινούργια εγκατάσταση για την κατασκευή ηλιακών συσσωρευτών, η καρδιά της Silicon Valley. “Κάθε μέρα έχουμε όλο και περισσότερους καινούργιους πελάτες”. Ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών για την πορεία της οικονομίας είναι όλο και πιο ζοφερές, η πράσινη τεχνολογία φαίνεται ότι φαίνεται ότι δείχνει τη λύση στους ανθρώπους. Μέχρι σήμερα από το 2008 τοποθετούνται επενδυτικά κεφάλαια στον τομέα περίπου 500 εκ. δολαρίων το μήνα. Ο δήμαρχος της… (?) έχει στο νου του ένα «πράσινο» σχέδιο για την πόλη, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα  περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερα καθαρά έσοδα από τους φόρους. “Καθώς η τεχνολογία συνεχώς καινοτομεί και οι επιχειρήσεις μας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην αυτόματη δημιουργία ενέργειας, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες εργασίας κι εμείς προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό.” Ονόματα όπως η Apple, η Google και η eBay κάνουν την αρχή τους κι εδώ και η περιοχή στην οποία ασχολούνται είναι ένα καυτό στοίχημα καινοτομίας. Ο περιαβαλλοντικός όμιλος που έχει δημιουργηθεί είναι ο πρώτος όμιλος που έχει σαν σκοπό του να βοηθήσει τις εταιρείες να επικεντρωθούν σε περιβαλλοντικά θέματα. Ο Τζιμ Ρομπινς είναι ο γενικός διευθυντής του ομίλου. “Ακόμα και πριν 50 χρόνια είχαμε εταιρείες που ήταν ευαισθητοποιημένες σχετικά με το περιβάλλον αλλά επικεντρωνόντουσαν στην καθαριότητα και την ανακύκλωση αλλά αυτό τα τελευταία 4 με 5 χρόνια έχει μετατραπεί σε αυτό το είδος που ονομάζουμε καθαρή τεχνολογία.”. Ένα από τα τελευταία projects είναι το ηλεκτρικό λεωφορείο. Χρησιμοποιεί 19 τεχνολογίες της Silicon Valley. Πίσω στο εργαστήριο που εργάζεται ο Πάξτον, ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος με τις νέες, φιλικές προς τη γη, τεχνολογίες και με τις προοπτικές του επαγγέλματός του. “Πολλοί από τους φίλους μου έχουν εγκαταστήσει ηλιακούς συσσωρευτές στα σπίτια τους και χαίρομαι όταν τους ακούω να λένε πόσο ενθουσιασμένοι είναι.” Ο Πάξτον ισχυρίζεται ότι η ζήτηση για εργαζόμενους φτάνει εκείνη  του ’90 με την “έκρηξη” του internet, αλλά αυτή τη φορά αληθινές εταιρείες φτιάχνουν αληθινά προϊόντά και αυτό θα μπορούσε σύντομα να μεταφραστεί σε αληθινό κέρδος.»  

Η Γενωμική είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος της Βιολογίας και της Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί συνδυασμό της Γενετικής, Βιοπληροφορικής και της Ρομποτικής. (Wiki-Science)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *