Διαρροή Θεμάτων και Σπουδές… στην Κίνα

Δύο καθηγητές στην Κίνα συνελήφθησαν επειδή πούλησαν σε μαθητές λυκείου ηλεκτρονικές συσκευές με ακουστικά από τις οποίες θα τους έδιναν τις απαντήσεις για τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι δύο καθηγητές από την επαρχία Τζιλίν της βορειοανατολικής Κίνας πούλησαν τις συσκευές έναντι μεγάλου ποσού στους γονείς των μαθητών, υποσχόμενοι ότι θα τους έχουν έτοιμες τις απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων που διεξήχθησαν από τις 7 ως τις 9 Ιουνίου. Το πρακτορείο δε διευκρινίζει που βρήκαν τα θέματα οι καθηγητές.

Ο Λίου Γιανχούα και ο Χε Σουζίε πούλησαν συνολικά 27 συσκευές έναντι 400.000 γιουάν (42.000 ευρώ). Όμως δεν πρόλαβαν να δείξουν το πόσο αποτελεσματικές είναι οι συσκευές αυτές αφού συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών χρόνων.

Περίπου δέκα εκατομμύρια μαθητές δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις για τα πανεπιστήμια της χώρας. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν φέτος ότι ενισχύουν τα μέτρα κατά της απάτης στις εισαγωγικές εξετάσεις. Και για τους θιασώτες του αριστερού κρατισμού να υπενθυμίσουμε ότι στην κομμουνιστική Κίνα λειτουργούν ιδιωτικά και κρατικά φροντιστήρια ενώ τα ιδιαίτερα ανθούν στην κομματική νομενκλατούρα. 

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι φέτος στην έκθεση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2009» παρουσίασαν τα προγράμματά τους δεκάδες κινέζικα πανεπιστήμια δεν θα αργήσει η ώρα που ατρόμητοι Έλληνες θα εκδράμουν ως μετανάστες φοιτητές στα αγγλόφωνα τμήματα της αχανούς χώρας. Η απαγόρευση της ιδιωτικής τριτοβάθμιας στην περήφανη χώρα μας αναδεικνύει τη φυλετική καθαρότητα και πίστη στα ιδανικά του πατριωτικού κρατισμού.

Θα στέλνουμε τα παιδιά μας στα κινέζικα πανεπιστήμια με την ελπίδα κάποιοι επιτήδειοι να τους πουλήσουν φθηνά διπλώματα, master και ντοκτορά όπως συνέβαινε στις γειτονικές χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού τις μεταπολιτευτικές δεκαετίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *