Συνεδρίασε Σήμερα το ΣΠΔΕ…

Συνεδρίασε, για δεύτερη φορά, το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτήριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, υπό την προεδρία του Γιώργου Μπαμπινιώτη, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

Κατά τη συνεδρίαση ορίστηκαν επιτροπές εργασίας και άρχισε η συζήτηση επί των παθογενειών του Λυκείου. Παρά τις επιφυλάξεις διανύουμε την εβδομάδα της συναίνεσης όπως επισημάναμε χθες.

Ο κ. Μπαμπινιώτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει φόρτος των μαθητών με τη μεγάλης έκτασης ύλη και επεσήμανε ότι συζητούνται προτάσεις για το συνυπολογισμό της βαθμολογίας των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σωτήρης Γκλαβάς, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν βασικό βήμα ο εντοπισμός των προβλημάτων και ο καθορισμός ομάδας εργασίας στο πλαίσιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που θα μελετήσει τα προβλήματα του λυκείου και θα υποβάλει σειρά προτάσεων». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκλαβάς στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην αλλαγή μεθόδων διδασκαλίας, που συνεπάγεται νέα βιβλία, αλλά και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα έχουν περάσει προηγουμένως από επιμόρφωση.

Ο καθηγητής Γιάννης Πανάρετος, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν απαντηθεί οι προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του, ενώ υπογράμμισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να μετατραπεί σε Ανεξάρτητη Αρχή. Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια για να παραμείνει στο διάλογο, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θετικά σημεία της συνεδρίασης, όπως ήταν η συμφωνία όλων να συζητήσουν τους στόχους τού εγχειρήματος.

Η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αδαμαντία Σταθάκου, παρατήρησε ότι δεν αρχίζει ο διάλογος από τη βάση, αλλά από την οροφή, που είναι το εξεταστικό σύστημα και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου και η μεθεπόμενη στις 24 του ίδιου μήνα. Στο μεσοδιάστημα θα ζήσουμε την Εβδομάδα των Παθών γιατί οι αποφάσεις μερικών έχουν παρθεί. Ο κ. Μπαμπινιώτης πάντως είναι εξόχως προσεκτικός και δεν θα δώσει λαβές. Οι πληροφορίες ότι οι συμμετέχοντες στο ΣΠΔΕ που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συνέλθουν σύντομα για κοινή στάση σκοντάφτει στις προσωπικές τους αντιπάθειες….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *