Η διατύπωσή μου δεν ήταν ορθή….

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου προς τιμήν της απάντησε στον Μιχάλη Αμοιραδάκη και στη φροντιστηριακή κοινότητα αποδεχόμενη ότι η διατύπωσή της αναφορικά με τις φροντιστηριακές δαπάνες δεν ήταν ορθή. Το ιστολόγιο παραθέτει την αυτούσια απάντησή της.

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2009

Αγαπητέ κύριε Αμοιραδάκη,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας και κατανοώ την αγανάκτησή σας. Ιδιαίτερα για την επισήμανση της διαφωνίας σας σχετικά με τη γενίκευση, απλοποίηση και παραπληροφόρηση των θεμάτων που αφορούν τη φροντιστηριακή εκπαίδευση, όπως την εκλάβατε από τη συνέντευξή μου.

Η αναφορά μου σύντομη και μη ακριβής, αφορούσε το μέγιστο του κόστους της εξωσχολικής υποστήριξης, που όπως καλά γνωρίζετε δεν περιλαμβάνει μόνο τη νόμιμη και οργανωμένη φροντιστηριακή υποστήριξη. Η διατύπωσή μου δεν ήταν ορθή.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την εκτίμησή μου για την επάρκεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών του χώρου σας.

Το πρόβλημα όμως για μας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και η παροχή εκπαιδευτικού έργου που κατά κανόνα θα είναι επαρκής μέσα από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Θέλω δε να σας ενημερώσω ότι στο συνέδριο της
ΟΛΜΕ στα Χανιά ζήτησα και από την ΟΛΜΕ να αποδεχθεί την πρότασή μου για να καταδικάζονται και να απομακρύνονται από το σχολείο εκπαιδευτικοί οι οποίοι διδάσκουν επ’ αμοιβή τους μαθητές τους. Εδώ βέβαια πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία και συναίνεση και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας, όπου όλοι γνωρίζουμε αλλά ουδείς ομιλεί.

Στη  πορεία μας για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην παιδεία η γνώση και η εμπειρία σας αλλά και οι προτάσεις σας θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Σας καλώ σε μια συνάντηση στο γραφείο μου την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 15.30 για μια ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος. Παρακαλώ επιβεβαιώστε.

Καλή Χρονιά

Άννα Διαμαντοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *