Δείγμα Πολιτικής Πλάνης ή Ψέματος;

Ψέμα είναι μια πρόταση που λέγεται από κάποιον με σκοπό να πείσει το κοινό του ότι είναι αληθής ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει (ή πιστεύει) ότι η πρόταση είναι αναληθής. Όταν ο ίδιος ο υποστηρικτής της πρότασης την πιστεύει για αληθή ενώ δεν είναι, έχουμε να κάνουμε με πλάνη…

Χθες 13.01.2009 η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα παιδείας, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε:

 ˝ …Κανένας κρίκος του συστήματος δεν μπορεί από μόνος του να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αφορούν τους εφήβους τη ζωή τους τον προσανατολισμό τους τη γνώση τους και βέβαια τα οικονομικά της οικογένειας όπου υπολογίζεται ότι σήμερα ένα παιδί στην Γ΄ Λυκείου χρειάζεται σε φροντιστήρια περί τις δεκατρείς με δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει σε όλα τα θέματα τη συγκεκριμένη πρότασή του. Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι για να διαχειρίζονται διαλόγους γενικώς. Πρέπει τα ίδια να καταθέτουν τις απόψεις τους τις προτάσεις τους ώστε πάνω σε αυτές να μπορεί να δομείται και να ολοκληρώνεται ένας διάλογος με τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας αλλά και με τους πολίτες …˝

Σε ποιο λαϊκό φροντιστήριο ανοιχτό και νόμιμο συμβαίνει αυτό αξιότιμη κυρία Διαμαντοπούλου; Τα ετήσια δίδακτρα για ένα παιδί στην Γ΄Λυκείου δεν υπερβαίνουν τα 4.000€ όπως ξέρουν όλοι οι παροικούντες την παιδεία. Μήπως η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρεται σε μαύρες δαπάνες παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής; Μήπως αναφέρεται σε ετήσιες δαπάνες συντρόφων της των οποίων τα τέκνα παρακολουθούν Ι.Β; Γιατί η εκπρόσωπος παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψαρεύει πολιτικούς πελάτες στα θολά νερά της πλάνης και του ψέματος και δεν προτείνει και δεν υπερασπίζεται την διαχωριστική γραμμή της νομιμότητας;

Το ψέμα και οι ηθελημένες πλάνες δεν υπηρετούν την πολιτική και τον πολίτη.

Προσθέτω και την σχετική επιστολή του Προέδρου της ΟΕΦΕ κ. Μιχάλη Αμοιραδάκη:

«Κυρία Διαμαντοπούλου

Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), με τεράστια έκπληξη διάβασα τη δήλωσή σας περί του κόστους της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, ενός μαθητή της Γ' Λυκείου, δήλωση στην οποία αναφερθήκατε σε νούμερα της τάξης των 13000-14000 ευρώ.

Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω σε τι είδους "φροντιστήρια" αναφέρεστε.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνω ότι τα ετήσια (και φορολογούμενα) δίδακτρα ενός νόμιμου φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης για την κρίσιμη τάξη της Γ' Λυκείου, κυμαίνονται μεταξύ των 3500 και των 5500 ευρώ, ανάλογα με το πλήθος των διδακτικών ωρών και το μέγεθος των τμημάτων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράψατε.  

Αν θεωρήσω δεδομένο ότι η δήλωσή σας μου μεταφέρθηκε σωστά τότε, είτε έχετε πολύ κακή πληροφόρηση, είτε δεν αναφέρεστε στη νόμιμη εκπαιδευτική υπηρεσία την οποία παρέχουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

Εάν συμβαίνει το πρώτο, σας διαβεβαιώ ότι η ΟΕΦΕ, μια ομοσπονδία 10.000 νόμιμα εργαζόμενων Ελλήνων επιστημόνων εκπαιδευτικών (με τους οποίους το κόμμα σας αρνείται έστω και να συνομιλήσει !!!) είναι πάντα στη διάθεσή σας, για να σας παρέχει έγκαιρη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, η οποία θα σας προφυλάξει από τέτοιες ανακρίβειες (τις οποίες, είμαστε βέβαιοι, ούτε σεις επιθυμείτε).

Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε, προφανώς, η δήλωσή σας αναφέρεται στα μαύρα και παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία, πράγματι, αποτελούν ανοιχτή πληγή – και για την Ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ελληνική εκπαίδευση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα ήθελα, εξ ονόματος των χιλιάδων έντιμων Ελλήνων πολιτών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, να σας παρακαλέσω να μην μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι, να μην μας ισοπεδώνετε με τόσο βάναυσο και άδικο τρόπο.

Σας έχω ακούσει πολλές φορές, να αντιδράτε και να επαναστατείτε, σε δηλώσεις του τύπου "όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι…"

Είμαι βέβαιος ότι έχετε την πολιτική συγκρότηση, την κοινωνική ευαισθησία, αλλά και το κοινό, ανθρώπινο, περί δικαίου αίσθημα, ώστε να αναγνωρίζετε και στους άλλους, αυτό που θεωρείτε αναφαίρετο δικαίωμα για τον εαυτό σας.»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *