Η Ξαναζεσταμένη Σούπα του Εξεταστικού…

 Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο διάλογος για το νέο σύστημα ξεκινά απ΄τις αρχές του χρόνου…   «Ο στόχος είναι ένα νέο σύστημα που θα απελευθερώνει τα παιδιά από τη μεγάλη πίεση που δέχονται»…

Στο ίδιο μήκος κύματος, της μεγάλης πίεσης λίγες μέρες πριν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του το πε ξανά:

«… με άπειρες ώρες της ζωής τους, και μέσα στο σχολείο, και έξω, στα φροντιστήρια, που κοστίζουν στους γονείς τους, να κυνηγούν, ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, το βαθμό…»

Η ξαναζεσταμένη σούπα του εξεταστικού σερβίρεται για μια ακόμα φορά από το άβουλο πολιτικό μας σύστημα με το πρόσχημα της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης των μαθητών και της οικονομικής αφαίμαξης γονέων τους.

Η προαναγγελία μάλιστα της «απελευθέρωσης» την οποία για πολλοστή φορά ευαγγελίζονται οι πολιτικοί μας ξαναφέρνει τις απατηλές φήμες και τις αλυστες μνήμες της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κάπως έτσι απαντάει το πολιτικό μας σύστημα στα μηνύματα των εξεγερμένων. Υπόσχεται κοντολογίς ένα σχολείο  χωρίς αξιολόγηση, μια διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις, ένα πτυχίο της αρεσκείας μας χωρίς κόπο, μια καλή και προσοδοφόρα θέση στο δημόσιο χωρίς κανένα ΑΣΕΠιτικό φραγμό, μια κοινωνία χωρίς φόρους και εισφορές….

Οι υποσχέσεις περισσεύουν και όλα παίζονται στο χρηματιστήριο της διάσωσης της πολιτικής ανεπάρκειας που μαστίζει τον τόπο. Όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε τις απόψεις όλων όσων θα κληθούν σ’αυτόν το «διάλογο των κουφών» από μηδενική βάση.

Το νέο εξεταστικό πλαίσιο μπορεί να αναθεωρηθεί άμεσα με τεχνοκρατικό ρεαλισμό, κοινωνικό έλεγχο για το αδιάβλητο και τη μέγιστη δυνατή αξιοκρατία επιλογής των διακεκριμένων. Η πολιτική βούληση και η αναγκαία συναίνεση απουσιάζει και δίνει τη θέση της στην λαϊκίστικη σούπα της απελευθέρωσης με το γλειμμένο κόκαλο του εξεταστικού…. όπως έγραψε σήμερα και η Αυγή ξεχνώντας όμως ότι τα πρωτοπαλίκαρα του «χώρου» μας έχουν χορτάσει χρόνια τώρα με το ίδιο παραμύθι… Σύντροφε από τους Γαργαλιάνους μη φοβάσαι τους Δαναούς γιατί δεν μπορούν να πάρουν τίποτα από όσους παράγουν παιδεία, αξίες και πολιτισμό…

 

One Reply to “Η Ξαναζεσταμένη Σούπα του Εξεταστικού…”

  1. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ Η ΤΟ ΥΠΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΤΟΥ. ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *