Ο Θεολόγος κάνει Ιδιαίτερα στα Μαθηματικά…

Σκηνές απείρου κάλους στην…Καλλονή και σ'ολόκληρο το νησί της Λέσβου όπου μεταξύ των άλλων  ο αθεόφοβος…θεολόγος δημόσιου λυκείου παραδίδει ιδιαίτερα μαθηματικών…Η Μαρίνα Πολλάτου στις 23/10/2008 στην τοπική εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" είναι άκρως αποκαλυπτική στο ρεπορτάζ της…

Να απολογηθεί στις 30 Οκτωβρίου ως κατηγορούμενος για «υπόθαλψη εγκληματιών» κλήθηκε χθες ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θανάσης Φραγκόπουλος, ενώ σε απολογία θα κληθούν τις επόμενες μέρες ως κατηγορούμενοι και 26 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, που φέρονται βάσει του ίδιου κατηγορητηρίου να «εγκληματούν» ως μέτοχοι της παραπαιδείας. Η παραπαιδεία στη Λέσβο θα κάτσει και πάλι στο σκαμνί της δικαιοσύνης κι όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά ο πέλεκυς δε θα αιωρηθεί απλά πάνω από τα κεφάλια τους, αλλά θα πέσει βαρύς. Κι αυτό γιατί αυτή τη φορά υπάρχει καταγγελία με λίστα ονομάτων, που υπογράφουν έξι φροντιστήρια του νησιού (τρία απ’ τη Μυτιλήνη, δύο απ’ την Καλλονή και ένα απ’ το Πλωμάρι) και οι ιδιοκτήτες των οποίων δηλώνουν αγανακτισμένοι απ’ τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται απ’ τους καθηγητές του Δημοσίου.

Η εκ νέου διερεύνηση του φακέλου «παραπαιδεία» ξεκίνησε το 2006, όταν ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για την παραπαιδεία, διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της έρευνας, σε τοπικό επίπεδο αξιολογήθηκαν απ’ τους δικαστές μια σειρά από σχετικά δημοσιεύματα, ενώ κλήθηκαν τον Απρίλιο του 2007 και κατέθεσαν και παράγοντες της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, αλλά και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Οι οποίοι και ανέφεραν ότι τον Αύγουστο του 2006, σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Φραγκόπουλο, του είχαν καταγγείλει συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων, που – σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών τους – έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα.

Λίστα ονομάτων
Με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου η υπόθεση παραπέμφθηκε σε πταισματοδίκη της Μυτιλήνης, που χθες κλήτευσε τον κ. Φραγκόπουλο σε απολογία την επόμενη Πέμπτη, με την κατηγορία της «υπόθαλψης εγκληματιών», προφανώς γιατί θεωρείται ότι δεν προέβη σε μέτρα ή δεν πραγματοποίησε καν μια ΕΔΕ εναντίον των εκπαιδευτικών που καταγγέλθηκαν απ’ τους φροντιστές. Χθες είχαν κληθεί και κατέθεσαν συμπληρωματικά και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, οι οποίοι και υπέβαλαν στο δικαστήριο αντίγραφο της λίστας με τα ονόματα των καθηγητών, στους οποίους και επίκειται η απαγγελία κατηγορίας.
Σημειωτέον ότι, όπως μας δήλωσαν ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, η περιβόητη λίστα «δεν είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο απ’ τον κ. Φραγκόπουλο, που δήλωσε ότι την είχε χάσει», ενώ σε σχέση με τον αρχικό κατάλογο, έχουν αφαιρεθεί δύο ονόματα εκπαιδευτικών που, βάσει των πληροφοριών τους, διέκοψαν τα ιδιαίτερα.
«Εμείς – είπε στο «Ε» ο κ. Γιώργος Μανιάτης απ’ το συγκρότημα Κονταξή-Μανιάτη-Κουρτέλλη – υποβάλαμε επίσημα, υπογράφοντας ως Φροντιστές Νομού Λέσβου, μια κατάσταση στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας με ονόματα εκπαιδευτικών, για τους οποίους οι μαθητές μας κατ’ επανάληψη ανέφεραν ότι κάνουν ιδιαίτερα. Υποτίθεται πως θα τους φώναζε έναν προς έναν προσωπικά για συστάσεις κι ενδεχομένως να έγινε και κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι πως ορισμένοι αποθρασύνθηκαν εντελώς. Και δεν τίθεται θέμα αστυνομικού ρεπορτάζ για το τι έγινε η λίστα, ή πώς χάθηκε. Ούτε θα γίνουμε εμείς Πουαρό, για να βγούμε να κάνουμε τους ντετέκτιβ, να προσημειώσουμε χρήματα, να τους βγάλουμε φωτογραφίες εν ώρα διδασκαλίας, για να προσκομίσουμε πειστήρια στο δικαστήριο. Εμείς ως φροντιστές, που άμεσα και καίρια μας πλήττει ο άνευ προηγουμένου αθέμιτος ανταγωνισμός που δεχόμαστε, προβήκαμε σε συγκεκριμένη καταγγελία εδώ και δύο χρόνια και περιμένουμε. Αν θέλουν όλοι αυτοί οι κύριοι που εκ του ασφαλούς, χωρίς Εφορία, χωρίς μισθοδοσίες, χωρίς ΙΚΑ, με εξασφαλισμένη πελατεία απ’ τα σχολεία τους και σίγουρο μισθό κι εφάπαξ, να παρατήσουν το δημόσιο και ας βγουν στην αγορά. Και τότε, έχοντας τις υποχρεώσεις τις δικές μας, να λειτουργήσει ορθά ο ανταγωνισμός.»
«Όταν κληθήκαμε – ανέφερε ο κ. Ηλίας Καστρινέλλης απ’ το «Μεθοδικό» – τον Απρίλιο του 2007, αναφερθήκαμε στον κατάλογο με τους καθηγητές των σχολείων και τώρα μας ζητήθηκε να τον προσκομίσουμε. Βέβαια τα ονόματα που αναφέρουμε είναι όσα επωνύμως μας έχουν γίνει γνωστά. Ό,τι στοιχεία έχουμε ως φροντιστές. Ξέρουμε πως υπάρχουν κι άλλοι, αλλά αναφερόμαστε σε τρανταχτές περιπτώσεις.»
Εκτός των προαναφερομένων φροντιστηρίων την καταγγελία υπογράφουν απ’ τη Μυτιλήνη το φροντιστήριο «Πρότυπο», δύο φροντιστήρια της Καλλονής και ένα του Πλωμαρίου. Γι’ αυτό και η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο καθηγητές της Μυτιλήνης, αλλά επεκτείνεται σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Μαύρο χρήμα… μεσάνυχτα
Άλλος φροντιστής μάς ανέφερε ότι, αν η πολιτεία το θέλει, μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να κλείσει την πληγή της παραπαιδείας, στέλνοντας το ΣΔΟΕ. Πρόσφατα σε καθηγητή που έκανε ιδιαίτερα και δεν είναι διορισμένος, μετά από καταγγελία η Εφορία τού επέβαλε πρόστιμο 14.000 ευρώ. «Δυο-τρεις να κατηγορηθούν για μαύρο χρήμα θα τελειώσει η υπόθεση», συνέχισε ο συνομιλητής μας, που επεσήμανε ακόμη πως «με το δικό μας φόβο, των φροντιστών, κάποιοι καθηγητές του Δημοσίου αναγκάστηκαν να αλλάξουν και πρακτική. Πλέον δεν κάνουν τα μαθήματα σε δικό τους χώρο, αλλά μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να συλληφθούν.»
Ο κ. Μανιάτης μάς μετέφερε όμως και μια ακόμη νέα συνήθεια στην παραπαιδεία: «Κάποιοι, επειδή δεν προλαβαίνουν απ’ τα πολλά μαθήματα που έχουν, βάζουν ιδιαίτερα τα μεσάνυχτα. Μου ανέφερε χαρακτηριστικά μαθητής μου ότι συγκεκριμένη μέρα έχει μάθημα ιδιαίτερο στο σπίτι του στις 11 με 12 το βράδυ.»
Έτσι ερμηνεύεται και η πληροφορία που είχαμε δημοσιεύσει στις 9 Οκτωβρίου στο θέμα για τις καταλήψεις, και έχει περιληφθεί ως στοιχείο στην προανάκριση, ότι καθηγητής μαθηματικός, λυκείου της Μυτιλήνης, προέτρεπε τους μαθητές του σε κατάληψη για να προγραμματίσει καλύτερα τα ιδιαίτερά του.


Ποιοι είναι κατηγορούμενοι
Στον κατάλογο με τα 26 ονόματα που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη οι φροντιστές και είναι στη διάθεση του «Ε» (σ.σ.: δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά, με πρώτο το επώνυμο) φιλοξενούνται κατά σειρά οι Κ.Γ. μαθηματικός Μυτιλήνη, Α.Δ. βιολόγος Μυτιλήνη, Μ.Π. Πληροφορικής Μυτιλήνη, οι φιλόλογοι (δύο κυρίες κι ένας κύριος) Κ.Ε., Κ.Α., Α.Φ. απ’ τη Μυτιλήνη, ένας χημικός με επώνυμο από Τ δίχως το μικρό όνομα ομοίως απ’ τη Μυτιλήνη, ο μαθηματικός Ε.Π. απ’ την Καλλονή, ο φιλόλογος Α.Γ. απ’ την Καλλονή, ο φυσικός Ξ.Γ. απ’ το Πλωμάρι, ο μαθηματικός Γ.Β. απ’ το Πλωμάρι, οι μαθηματικοί Κ.Μ. και Κ.Γ. και ο βιολόγος Α.Ν. απ’ τη Μυτιλήνη, ο μαθηματικός Κ.Δ. απ’ την Καλλονή, ο φυσικός Κ.Π. απ’ την Καλλονή, ο θεολόγος Δ.Γ. απ’ την Καλλονή που κάνει ιδιαίτερα στα μαθηματικά, ο μαθηματικός Μ.Ν. απ’ την Καλλονή, ο φυσικός Ε.Π. απ’ τη Γέρα, ο φυσικός Μ.Ε. ομοίως απ’ τη Γέρα, όπως και ο χημικός Β.Δ., ο μαθηματικός Κ.Ι. απ’ την Πέτρα, χημικός απ’ τη Μυτιλήνη με επώνυμο από Π χωρίς μικρό όνομα, ο φυσικός Δ.Η. απ’ τη Μυτιλήνη, ο φυσικός Β.Σ. πάλι απ’ τη Μυτιλήνη, όπως και καθηγήτρια οικονομικών με επώνυμο από Κ.
Μεταξύ των ονομάτων της λίστας οφείλουμε να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνονται δύο συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, αλλά και δύο εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

One Reply to “Ο Θεολόγος κάνει Ιδιαίτερα στα Μαθηματικά…”

  1. Γιατί παραξενεύεσε για τον “αθεόφοβο Θεολόγο” που το παίζει μαθηματικός;
    Εδώ ο ΕΦΡΑΙΜ το πέζει μεσίτης, υπουργός οικονομικών κ.λ.π αυτός σε ενόχλησε; Πρόσεξε να μην σε αφορήσει.

    ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *