Μέτρα θωράκισης της εξεταστικής διαδικασίας

Σημαντικά μέτρα θωράκισης της εξεταστικής διαδικασίας προαναγγέλλει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής επικαλούμενο έγκυρες πηγές του Υπουργείου Παιδείας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν περιορισμό των γραπτών που διορθώνει κάθε βαθμολογητής, πολλαπλό έλεγχο των αποτελεσμάτων των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών, πιλοτικό πρόγραμμα πρότυπης βαθμολόγησης  των γραπτών, σύστημα ηλεκτρομαγνητικής σάρωσης για την απενεργοποίηση των κινητών σε 1.100 εξεταστικά κέντρα και ανάρτηση των θεμάτων των Πανελλαδικών στο Διαδίκτυο μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της επίδοσης τους και στο τελευταίο εξεταστικό κέντρο!

Εξαιρετικές προτάσεις οι οποίες κατ’επανάληψη έχουν τεθεί στο διάλογο από τους φροντιστές αρκετά χρόνια πριν. Αν μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας υιοθετούσε και την λειτουργία ανεξαρτήτων επιτροπών έμπειρων συναδέλφων για τη λύση των θεμάτων, χωρίς να εξαιρούνται και οι μαχόμενοι φροντιστές απο αυτές, θα είχαμε μια σαφή αναβάθμιση και της θεματοδοσίας των Πανελλαδικών.

Σε ότι αφορά την ανάρτηση των θεμάτων στο Διαδίκτυο μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής τους στα εξεταστικά κέντρα, σημαίνει πρακτικά ότι στις 9:15 το πρωί θα΄ναι  προσβάσιμα σε όλους. Με το τρόπο αυτό το Υπουργείο Παιδείας και η κοινή λογική δίνει μια αποστομωτική απάντηση σε όσους κατασκεύασαν τον περασμένο Ιούνιο τον τηλεοπτικό παροξυσμό της “διαρροής” στις 10 το πρωί.

Μια “διαρροή” την οποία σκηνοθέτησε  με ιδιαίτερη φαντασία ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της παραπληροφόρησης και αναμάσησαν πολλοί στην πολιτική και την έντυπη δημοσιογραφία.

Με την απόσταση του χρόνου και μπρεχτική θεώρηση ξαναδιαβάζω ευχαρίστως το βιβλίο του Λεμπέση “Η τεράστια σημασία των  βλάκων εν τω συγχρόνω βίω”. Τη βλακεία πολλοί αγάπησαν τον βλάκα κανείς…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *